U trendu

Američki ambasador: Kosovo, ne biraj takvu budućnost za svoju decu!

Ambasador SAD u Prištini Greg Delavi poručio je danas putem Tvitera da bi ukidanje Specijalnog suda za ratne zločine OVK udaljilo Kosovo od SAD i EU.

„Odluka o ukidanju (zakona o) Specijalnom sudu značila bi prekretnicu kojim bi došlo do udaljavanja od vladavine prava, Evrope i SAD. #Kosovo, ne biraj takvu budućnost za svoju decu!“, naveo je Delavi na ovoj društvenoj mreži.

Predsedavajući kosovske skupštine Kadri Veselji saopštio je da će skupština biti na zimskoj pauzi do 14. januara, nakon što je u petak uveče propao pokušaj sazivanja vanredne sednice parlamenta na kojoj bi se razmotrilo ukidanje Specijalnog suda za ratne zločine OVK.

Predsedništvo kosovskog parlamenta u petak iz dva pokušaja nije uspelo da obezbedi kvorum za odluku o sazivanju vanredne sednice parlamenta na kojoj bi se doneo zakon o ukidanju Specijalnog suda.

Prištinski list „Gazeta ekspres“ prenosi da je Veselji naveo da je „sve što se desilo sinoć u vezi sa Specijalnim sudom bilo u okvirima parlamentarnih pravila“ i da je ocenio da „odnose sa SAD treba održati uprkos razlikama vezanim za rad Specijalnog suda“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar