U trendu

Američki ambasador: Podsetio sam Rakića da je Radoičić na crnoj listi SAD

Ambasador SAD na Kosovu Džef Hovenir podsetio je danas predsednika Srpske liste Gorana Rakića da se njegov potpredsednik Milan Radoičić nalazi na crnoj listi sankcija Ministarstva finansija SAD.

Hovenir je, u izjavi medijima, naveo da je Radoičić povezan sa medjunarodnim kriminalnim grupama.

„Na ovom sastanku podsetio sam [Gorana Rakića] na jedno konkretno pitanje, ali ne u kontekstu poslednje izjave, već da podsetim ljude da je Milan Radoičić SAD stavljen na listu sankcija Ministarstva finansija SAD i prema našim informacijama povezan je sa medjunarodnim kriminalnim grupama i korupcijom i obavestio sam ga o stavu SAD u vezi sa ovom osobom“, rekao je Hovenir.

SAD su krajem prošle godine uvele sankcije „organizovanoj kriminalnoj grupi koja deluje na severu Kosova, na čijem je čelu Zvonko Veselinović“.

Pored Veselinovića, tu su i njegov brat Žarko Veselinović, zatim Željko Bojić, Milan Mihajlović, Siniša Nedeljković, Radovan Radić, Milan Radisavlević, Milojko Radisavlević, Milan Radoičić, Marko Rosić, Radule Stević, Milivoje Vulović.

SAD navode da je ta grupa bila umešana u velike šeme podmićivanja sa bezbednosnim zvaničnicima, kosovskim i srpskim, koji omogućavaju ilegalnu trgovinu robom, novcem, narkoticima i oružjem izmedju dve zemlje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar