Američki senator: Objasniti narodima Kosova i Srbije da je sporazum u njihovom interesu

Američki senator Ron Džonson izjavio je da „mora da se objasni narodima Kosova i Srbije da je sporazum koji im se možda ne dopada – u njihovom najboljem interesu“.

U razgovoru za ukrajinski servis Glasa Amerike, američki senator koji je prošle nedelje posetio i Beograd i Prištinu, poručio je da je na liderima Srbije i Kosova, da odluče da li mogu da postignu sporazum.

„Proteklih nekoliko godina sam dosta angažovan na ovom pitanju. Mislim da lideri obe zemlje uvidjaju da je u obostranom interesu da ostave razlike iza sebe i postignu dogovor“, rekao je Džonson.

On je dodao da „obe zemlje žele veće američko angažovanje“.

„Mislim da ćemo im ga ponuditi, ali ne u smislu nametanja i pritiska, već samo podrške njihovim naporima i stvaranju uslova gde će lideri obe zemlje moći da računaju na podršku Amerike i Evrope, pošto postignu dogovor“, rekao je.

Prema njegovim rečima, od dogovora će biti mnogo koristi u smislu daljih integracija u evropsku ekonomiju, veće slobode putovanja, uspešnije ekonomije, jer kada se postigne dogovor biće lakše privući strane investicije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.