U trendu

Američki senatori: Potrebne žrtve obe strane kako bi se normalizovale odnosi Kosova i Srbije

Američki senatori, demokrata Kris Marti i republikanac Ron Džonson izjavili su danas u Prištini da je potrebna žrtva obe strane kako bi se normalizovale odnosi izmedju Kosova i Srbije.

Oni su, posle susreta sa kosovskim liderima u Prištini naglasili važnost nastavka dijaloga i koristi postizanja sporazuma izmedju Kosova i Srbije, prenosi KTV.

Demokrata Kris Marti rekao je da se dve zemlje moraju žrtvovati kako bi postigle sporazum koji bi rezultirao normalizacijom odnosa medju njima.

„Očekujemo da će dijalog biti smislen i plodonosan, što znači da obe strane moraju razumeti da je žrtva potrebna kako bi se normalizovali odnosi izmedju ove dve države i kako bi obe zemlje mogle da se okrenu rastu svoje ekonomije“, rekao je Marfi.

Prema njemu, sporazum će imaće pozitivne ekonomske i političke koristi za obe zemlje.

„Mi ćemo razjasniti ovu poruku u Beogradu, kao što smo radili i ovde“, rekao je Marti.

Republikanski Ron Džonson govoreći o izborima 6. oktobra, rekao je da očekuju da će se dobra praksa slobodnih izbora nastaviti i prve nedelje u oktobru.

„Stanovnici Kosova će 6.oktobra glasati na veoma važnim izborima. To je ono što pokreće gradjane da izadju i iskažu volju. Kosovo ima tradiciju slobodnih i poštenih izbora i očekujemo da se to nastavi. Ohrabrujemo celo društvo da glasa“, rekao je Džonson.

Džonson i Marfi će ove nedelje takodje posetiti Srbiju i Ukrajinu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.