U trendu

Američki senatori: Potrebne žrtve obe strane kako bi se normalizovale odnosi Kosova i Srbije

Američki senatori, demokrata Kris Marti i republikanac Ron Džonson izjavili su danas u Prištini da je potrebna žrtva obe strane kako bi se normalizovale odnosi izmedju Kosova i Srbije.

Oni su, posle susreta sa kosovskim liderima u Prištini naglasili važnost nastavka dijaloga i koristi postizanja sporazuma izmedju Kosova i Srbije, prenosi KTV.

Demokrata Kris Marti rekao je da se dve zemlje moraju žrtvovati kako bi postigle sporazum koji bi rezultirao normalizacijom odnosa medju njima.

„Očekujemo da će dijalog biti smislen i plodonosan, što znači da obe strane moraju razumeti da je žrtva potrebna kako bi se normalizovali odnosi izmedju ove dve države i kako bi obe zemlje mogle da se okrenu rastu svoje ekonomije“, rekao je Marfi.

Prema njemu, sporazum će imaće pozitivne ekonomske i političke koristi za obe zemlje.

„Mi ćemo razjasniti ovu poruku u Beogradu, kao što smo radili i ovde“, rekao je Marti.

Republikanski Ron Džonson govoreći o izborima 6. oktobra, rekao je da očekuju da će se dobra praksa slobodnih izbora nastaviti i prve nedelje u oktobru.

„Stanovnici Kosova će 6.oktobra glasati na veoma važnim izborima. To je ono što pokreće gradjane da izadju i iskažu volju. Kosovo ima tradiciju slobodnih i poštenih izbora i očekujemo da se to nastavi. Ohrabrujemo celo društvo da glasa“, rekao je Džonson.

Džonson i Marfi će ove nedelje takodje posetiti Srbiju i Ukrajinu.

(Beta)

1 komentar
  1. Anonimni

    BROČ , SERATORI, …### BROČ, — > POMOZI BOŽE SRBIJI! ###### RASCEPILA SE REPUBLIKA SRPSKA #### NEOČEKIVANO! ######### fuj DODIK !# ## DODIK je „POPUSTIO“ SEBI,jer VRLO VEROVATNO „BI GA LIKVIDIRALI“ BRITANCI ## . ##### URADIO JE JER SE UPLAŠIO ######## DODIK je „de facto“ RAZDELIO Republiku Srpsku —— >>> ISTOČNO od Brčkog i ZAPADNO od Brčkog , …# RASCEP, PODELA BIH # OSEČALO SE „odavno “ , DA JE BIH PODELJENA , pa Banja Luka očigledno je „ZAPADNO“ ORIJENTISANA # ## AUSTRO -UGARSKA TJ: I N Č K O je POSTIGLA CILJ =slomila JEDINSTVO REPUBLIKE SRPSKE # ZAČUTAO je DODIK ! ZAČUTALA REPUBLIKA SRPSKA , NEMA VESTI O DODIKU ## Daleko je „otišao“ , NEMA POVRATKA ,OČEKUJEM „novog vođu ZA „Republiku Srpsku“ -sa SEDIŠTEM – na PALAMA, ZA Srbe iz HERCEGOVINE i iz Bosne istočno od SARAJEVA bliže DRINI(između Užica i Sarajeva ) ### #### Pomozi Bože Srbima , ma gde bili! ##### NEMA VESTI O DODIKU ##### , DODIK PRIPADA Republici Srpskoj ZAPADNO od Brčkog ###### , DODIK je „POPUSTIO“ SEBI #### ,jer VRLO VEROVATNO „BI GA LIKVIDIRALI“ BRITANCI , #### NEMA VESTI O DODIKU ! ######### DODIK je SAM izjavio :“ ONAJ KO PRISTUPI NATO JE IZDAJNIK“, „Pomozi Bože SRBIJI! Pomozi Bože Srbima , ma gde bili! Samo Srpska Pravoslavna Crkva POVEZUJE SRBE! SRBI „preko Drine “ SU „dugo živeli u Austro-Ugarskoj“, POLITIČKO JEDINSTVO SRPSKOG NARODA MOŽE USPOSTAVITI , samo Srpska Pravoslavna Crkva , „jedinstvo razlika“ , a TO JE UNIJA ILI KONFEDERACIJA SRPSKOG ŽIVLJA IZ SRBIJE uključujući Kosovo I Metohiju , SA BIH ( može MOŽDA i CG ) !

Napišite komentar