U trendu

Amfilohije o Vučiću: Sram ga bilo, on će izdati Kosovo i Metohiju ako mu samo nešto daju

Mitropolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohije upozorio je danas da će vlast u Beogradu „izdati Kosovo i Metohiju ako im samo nešto daju“ što, kako je naveo, povrdjuje nedavna izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da priznanja Kosova nema bez „kompromisnog rešenja“.

„Sram bilo njega i svakog drugog koji se odriče svoga bića, pamćenja, svetinja… Sramna je to priča“, kazao je Amfilohije obraćajući se vernicima ispred crkve svetih apostola Petra i Pavla u Starom Rasu kod Novog Pazara, gde se obeležava 1.000 godina od prvog pisanog spomena Raško-prizrenske eparhije SPC.

Kako je preneo portal Kossev, mitropolit je kritikovao one koji kosovski zavet proglašavaju „mitologijom“, navodeći da je taj zavet „ugradjen u istoriju i samo biće srpskog naroda“.

„Kažu, tamo na Kosovu nema ništa. Nema ništa u njihovoj glavi, a na Kosovu ima! Ostali su ne samo grobovi i groblja, već svetinje i narod božji, onaj najistrajniji Bogu i svetom Lazaru, da nauči i nas kako treba biti veran Bogu i svetinjama izvornim“, naveo je Amfilohije.

(Beta)

1 komentar
  1. Anonimni

    To urođeno iskonsko srpsko buntovništvo, ako se ispoljava na pravi način, ne ugrožava sabornost, nego je njen stub i potpora. Crkva ne priziva bezlične, prazno pokorne, mrtvorođene ljude! Mitropolit Amfilohije Radović

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike