Ana Brnabić danas sa predsednikom Vlade Maroka

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastaće se danas u Marakešu s predsednikom Vlade Maroka 
Sadedinom El Otmanijem.

Kako je danas saopšteno, Brnabić bila je počasni gost na svečanoj večeri koju je priredio ministar spoljnih poslova Maroka Naser Bourita.

Sinoćna večera je organizovana u čast visokih zvanica, učesnika Konferencije o svetskoj politici koja se održava u Marakešu.

U razgovorima tokom večere, vaseljenski patrijarh Vartolomej I čestitao je Ani Brnabić na odvažnosti u razgovoru na panelu s predsednikom Vlade Albanije Edijem Ramom, koji je juče vodila na Konferenciji o svetskoj politici, navodu se u saopštenju.

On je zamolioi da prenese njegove pozdrave patrijarhu Irineju.Pored Ane Brnabić, počasni gosti na večeri bili su i bivši predsednik Vlade Turske Ahmet Davutoglu, bivša predsednica Vlade Senegala Aminata  Ture, direktor Agencije za medjunarodnu saradnju Maroka Muhamed Metkal i drugi gosti, visoki svetski zvanicnici.Konferencija o svetskoj politici održava se u Marakešu do 5. novembra.

Brnabićeva i premijer Albanije Edi Rama su ranije tokom konferencije na plenarnoj sednici razgovarali o regionalnoj saradnji i budućnosti Jugoistočne Evrope i Zapadnog Balkana. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.