U trendu

Ana Brnabić: Sa Vučićem o personalnim rešenjima u vladi

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je rekonstrukcija Vlade „uvek otvoreno pitanje“ i ocenila da je u pogledu rada pojedinih resora najveći problem što se infrastrukturni projekti ne sprovode „dovoljno brzo“.

Ona je za današnje izdanje „Srpskog telegrafa“ najavila da će o personalnim rešenjima najpre razgovarati sa predsednikom Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem, a da su kriterijumi za ocenu rada ministara efikasnost, ostvarenje ciljeva, timski duh i posvećenost timu i zajedničkim ciljevima.

„Fokus mi je na ubrzanju ekonomskog rasta i povećanju zaposlenosti, posebno kod mladih. Veoma mi je važno da se nastave započeti infrastrukturni projekti, reforma obrazovanja, javne uprave i da brže idemo u reforme koje obezbedjuju vladavinu prava, efikasno i odgovorno sudstvo“, kazala je Ana Brnabić.

Brnabić je ocenila i da proces javnih nabavki nije dovoljno efikasan i transparentan.

„Nemamo dovoljno kvalitetnih firmi za projektovanje, tehnički projekti se vraćaju na doradu i po nekoliko puta. Fale nam i kvalitetne izvodjačke firme. Na svakom pojedinačnom koraku u ovom procesu imamo problem, a infrastrukturni projekti su ključ za brži rast“, rekla je Ana Brnabić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.