najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Antić traži reakciju novinarskih udruženja zbog poruka Slaviše Lekića

Zamenik predsednika Socijalističke partije Srbije (SPS) Aleksandar Antić ocenio je danas „šokantnim“ poruke koje je novinar Slaviša Lekić putem društvenih mreža uputio potpredsednici SPS Dijani Vukomanović i poslanici te partije u Skupštini Srbije Stefani Miladinović, i zatražio „oštru reakciju“ udruženja novinara.

„Ovde je reč o pretnji i o govoru mržnje što je nedopustivo u našem javnom prostoru i zato s puno prava očekujem reakciju novinarskih udruženja i drugih organizacija i institucija koje brinu o etici javnog govora“, naveo je Antić u izjavi agenciji Beta.

On je naveo da se Slaviša Lekić obratio Dijani Vukomanović i Stefani Miladinović „šokantnim porukama“, pozivajući ih, izmedju ostalog da „ćute i kleče“.

„Neprihvatljivo je da Slaviša Lekić bilo kome, a posebno jednoj ženi, dakle ne samo funkcioneru stranke nego ženi preti na takav način i obraća joj se porukom da treba da nam se dogodi Keln 2, čime insinuira na tragične dogadjaje i seriju seksualnog nasilja nad ženama u Nemačkoj tokom novogodišnjih praznika“, izjavio je Antić.

Prema njegovim rečima, reakcija javnosti mora biti „oštra i nedvosmislena“ kada takve poruke dolaze od „nekoga, ko sebe naziva novinarom, dakle osobom posebne drustvene odgovornosti“.

(Beta)

1 komentar
  1. neregistrovan

    Ko je uopšte taj Lekić? Takve treba vratiti na bunjište, odkuda su ispuzali? A da je tako nešto rekao mojoj boljoj polovini, tako bih ga izubijao, jer takvi samo takav govor razumeju.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike