Antić traži reakciju novinarskih udruženja zbog poruka Slaviše Lekića

Foto: Beta

Zamenik predsednika Socijalističke partije Srbije (SPS) Aleksandar Antić ocenio je danas „šokantnim“ poruke koje je novinar Slaviša Lekić putem društvenih mreža uputio potpredsednici SPS Dijani Vukomanović i poslanici te partije u Skupštini Srbije Stefani Miladinović, i zatražio „oštru reakciju“ udruženja novinara.

„Ovde je reč o pretnji i o govoru mržnje što je nedopustivo u našem javnom prostoru i zato s puno prava očekujem reakciju novinarskih udruženja i drugih organizacija i institucija koje brinu o etici javnog govora“, naveo je Antić u izjavi agenciji Beta.

On je naveo da se Slaviša Lekić obratio Dijani Vukomanović i Stefani Miladinović „šokantnim porukama“, pozivajući ih, izmedju ostalog da „ćute i kleče“.

„Neprihvatljivo je da Slaviša Lekić bilo kome, a posebno jednoj ženi, dakle ne samo funkcioneru stranke nego ženi preti na takav način i obraća joj se porukom da treba da nam se dogodi Keln 2, čime insinuira na tragične dogadjaje i seriju seksualnog nasilja nad ženama u Nemačkoj tokom novogodišnjih praznika“, izjavio je Antić.

Prema njegovim rečima, reakcija javnosti mora biti „oštra i nedvosmislena“ kada takve poruke dolaze od „nekoga, ko sebe naziva novinarom, dakle osobom posebne drustvene odgovornosti“.

(Beta)

Pogledajte komentare (1)

Jedan komentar

  • neregistrovan

    Ko je uopšte taj Lekić? Takve treba vratiti na bunjište, odkuda su ispuzali? A da je tako nešto rekao mojoj boljoj polovini, tako bih ga izubijao, jer takvi samo takav govor razumeju.

Ostavite komentar