U trendu

Antonijević: Sutra na okruglom stolu ponovo o medijima i finansiranju izborne kampanje

Na Fakultetu političkih nauka (FPN) u Beogradu sutra će biti održan četvrti po redu okrugli sto vlasti i opozicije, a kako je agenciji Beta rekao jedan od organizatora direktor Fondacije za Otvoreno društvo Milan Antonijević teme će zbog značaja ponovo biti mediji i finansiranje izborne kampanje.

Antonijević je rekao da je poziv upućen svima koji su i do sada učestvovali u tim okruglim stolovima – parlamentarnim strankama i vlasti i opozicije, manjinskim strankama i drugim strankama i pokretima aktivnim učesnicima u političkom životu.

„Nadam se da odluka o bojkotu nekih stranaka neće biti odluka o bojkotu razgovora na temu popravljanja izbornih uslova“, rekao je Antonijević.

On je kazao da su dobili pisane predloge nevladinih organizacija i opozicionih stranaka, te će „videti na koji način će vladajuće stranke na to reagovati“.

„Iako smo planirali da svaki okrugli sto ide na sledeću temu, zbog značaja se vraćamo na temu medija i finansiranja izborne kampanje. Da vidimo koliko je pomaka učinjeno i spremno da se učini i da imamo konkretne pomake i zato želimo da se vratimo na te dve teme, a 9. septembra kada je planiran sledeći okrugli sto razgovaraće se o biračkim spiskovima“, rekao je Antonijević.

FPN je ranije danas saopštio da će četvrti okrugli sto, najavljen za 5. septembar, u okviru Dijaloga o izborima 2020. godine na tom fakultetu, biti posvećen osvrtu na postignute rezultate u poslednjih mesec dana i na njemu će učesnici razgovarati o preporukama koje su bile predmet razgovora u prethodna dva panela posvećena finansiranju kampanja i pristupu medijima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)