U trendu

Arifi: Do jula još jedan granični prelaz u opštini Preševo, lakše do imanja u Makedoniji

Predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi najavio je danas da će još jedan granični prelaz prema Makedoniji u toj opštini biti otvoren „u narednim mesecima, najkasnije u julu“.

U intervjuu za internet stranicu presheva.com, Arifi je rekao da će „granični prelaz Miratovac – Lojane prema Makedoniji biti otvoren pre letnje sezone godišnjih odmora, kao i da će izgradnju infrastrukture na graničnom prelazu finansirati Evropska unija“.

Arifi je naveo i da će „otvaranje novog graničnog prelaza biti moguće zahvaljujući sinhronizovanim naporima ambasada SAD i Norveške sa ministarstvima inostranih poslova Srbije i Makedonije“.

Albanci iz Preševa su već decenijama unazad tražili otvaranje još jednog graničnog prelaza prema Makedoniji, navodeći kao razlog da su mnogima imanja i rodbina nakon uspostavljanja novih državnih granica izmedju Srbije i Makedonije, ostali sa suprotne strane granice.

Da bi oni došli do istih potrebno je preći desetine kilometara zaobilaznog puta preko, do sada jedinog graničnog prelaza, Preševo – Tabanovce.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.