U trendu

Atanacković: Režim razume samo jezik otvorenog bunta, odbrana bare Reva primer snažne pobune

Pisac i vizuelni umetnik Dejan Atanacković izjavio je da je primer odbrane prirodnog staništa bare Reva, od nastojanja da se tu napravi skladište gradjevinskog otpada, „primer snažne i dobro organizovane gradjanske pobune, odbrane grada i gradske okoline, čime se uspostavljaju i neki, za Beograd, novi principi“.

„Aktivisti koji vode pobunu već odavno sprovode slične akcije na mnogim mestima u Srbiji, isuviše daleko od uspavanog Beograda koji trpi i ćuti“, rekao je Atanacković za list Danas.

On je istakao da „režim ne razume drugi jezik sem jezika otvorenog bunta i otpora“.

„Ljudi su stali pred kamione, i sada oni koji te kamione šalju, koji od toga imaju materijalnu korist, firme koje režim dovodi na nas tretiraju kao kolonijalni posed, moraju da imaju u vidu da će svoju materijalnu korist teško ostvariti ako im pred kamion staju gradjani“, rekao je Atanacković.

Kako je naveo, „vlast se ponaša kao okupaciona sila koja je tu s jednim jedinim razlogom – da sve potroši i opljačka, da sprovede potpunu eksploataciju i verovatno jednog dana napusti devastiranu zemlju u kojoj više neće biti ničeg što će moći da ukradu“.

„Gradjanska je dužnost danas braniti život od vlasti koja je suprotstavljena životu“, naglasio je Atanacković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.