U trendu

„Bačeno 20.000 dolara“: Haradinaj priznao propalu investiciju tokom boravka u Njujorku

Premijer privremenih kosovskih institucija Ramuš Haradinaj pravdao se danas novinarima o trošku od 20.000 dolara za nerealizovani prijem za strane delegacije tokom nedavnog boravka predstavnika Prištine u Njujorku, i potvrdio da je to sigurno tačno.

„Koha“ prenosi da je Haradinaj priznao da Priština na realizaciju diplomatskih planova troši hiljade dolara, ali da deo tog novca nekada i ne ode u namenjene svrhe.

To se, kako je rekao, zove „poslovni rizik“.

„Hiljade dolara troši se na diplomatskom planu, ali nije pravilo da se svi ciljevi ostvare. To je rizik posla koji radimo“, rekao je Haradinaj i dodao da su te pare delegaciji bile potrebne za troškove.

Delegacija je, kaže, imala niz sastanaka u Njujorku za koje je bilo potrebno da se iznajmljuju sale.

Ima, kazao je, i drugih primera, jer u stranoj zemlji ništa ne zavisi od vas.

„Vi ste obavezni da u takvim situacijama rezervišete prostor, i to je onda investicija, ali postoji i mogućnost da događaj propadne, pošto u stranoj zemlji ništa ne zavisi od vaše volje“, rekao je Haradinaj.

Prištinska „Koha“ prenela je ranije danas da je iz kosovskog budžeta potrošno 20.000 dolara na organizaciju neuspelog prijema koji je inicirao savetnik premijera privremenih kosovskih institucija Ramuša Haradinaja nakon Generalne Skupštine UN.

Pozivajući se na neimenovani izvor, „Koha“ je navela da je Haradinajev savetnik Erold Belegu rezervisao sobu u njujorškom Hiltonu kako bi organizovao prijem za lidere svetskih delegacija koje su prisustvovale Generalnoj skupštini.

Planirano je, dodaje se, da prijem košta 50.000 dolara, ali kako pozvane delegacije nisu potvrdile dolazak, prijem je otkazan.

Hotelski troškovi su ipak ispostavljeni i oni su iznosili 20.000 dolara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.