U trendu

Bajden: Kosovo je posebno mesto za moju porodicu

Vršilac dužnosti predsednice privremenih prištinskih institucija Vjosi Osmani objavila je da je od predsednika SAD Džozefa Bajdena dobila čestitku povodom, kako se navodi,13. godišnjice nezavisnosti Kosova, a u kojoj je on poručio da je potrebno obezbediti sveobuhvatni sporazum o normalizaciji s Beogradom, a koji bi bio „fokusiran na međusobno priznanje“.

„Veze između naših naroda ostaju čvrste, zasnovane na zajedničkoj posvećenosti nastavku napretka Kosova i njegove trajne snage kao suverene, nezavisne, multietničke i demokratske države“, piše u Bajdenovom pismu koje je Osmani objavila na svom Fejsbuk nalogu.

On je naveo i da se raduje saradnji sa budućom vladom kako bi „Kosovo napredovalo na evropskom putu“.

„Ima još mnogo posla koji je potrebno uraditi, uključujući obezbeđivanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji sa Srbijom, usredsređenog na međusobno priznanje“ naveo je Bajden.

U pismu se pominje i borba protiv pandemije kovida 19 i ubrzanje ekonomskog rasta koji bi obezbedio prosperitetnu budućnost „za sve građane Kosova“.

Dodaje se da SAD ostaju posvećeni partner i prijatelj Kosova u ovim poduhvatima.

Predsednik SAD ističe i da „na ličnom planu“ Kosovo ima posebno mesto u porodici Bajden, s obzirom na to da je najstariji sin Bo Bajden, koji je preminuo zbog raka, jedan deo svoje karijere proveo upravo na Kosovu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (4)