U trendu

Bakarec (SNS): Opozicija naoružana do zuba, protivi se akciji razoružavanja

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Bakarec izjavio je danas da je opozicija u Srbiji „naoružana do zuba“ i da se „protivi akciji razoružanja“. 
Tokom skupštinske rasprave o izveštaju Vlade o bezbednosnoj situaciji u Srbiji posle dva masovna ubistva početkom maja, Bakarec je optužio opoziciju da se „naoružava od 2000. godine kada su 5. oktobra opljačkali silno oružje“. 

„Opozicija je naoružana do zuba, neće da vrati oružje a naš poslanik Sveta Vujačić je nedavno vratio oružje koje je imao u legalnom posedu i nije tražio nikakvu naknadu“, rekao je Bakarec.

Poslanik SNS je optužio opoziciju da se zalaže za rušenje beogradske Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ u kojoj je 3. maja 14-godišnji učenik hicima iz pištolja ubio osmoro đaka i portira a ranio šestoro učenika i nastavnicu. 

„SNS neće da ruši škole, mi gradimo škole“, rekao je Bakarec i najavio da će u rekonstrukciju te osnovne škole biti uloženo „sedam miliona evra“. 

Poslanik Dveri Borko Puškić zatražio je informaciju o tome koliko je komada oružja predato na području Preševa, Bujanovca, Novog Pazara i Tutina na šta mu je predsednik parlamenta Vladimir Orlić odgovorio da će poslanicima biti dostavljeni precizni podaci po gradovima o efektima akcije predaje oružja. 

Skupština Srbije sutra će nastaviti raspravu o izveštaju Vlade o bezbednosnoj situaciji u zemlji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.