U trendu

Bakić: Vučić je vešt demagog, svima nam se podsmeva

Sociolog Jovo Bakić izjavio je da aktuelna vlast predsednika države Aleksandra Vučića sigurno neće otići dobrovoljno i da neće priznati eventualni izborni neuspeh.

Bakić se za nedeljnik Vreme složio sa konstatacijom da je oružana sila jedini način smene vlasti, a kako je dodao ključno je pitanje „da bude što manje krvi“ i treba razmišljati na kojim bi se načinom to moglo ostvariti.

„Jer ova vlast sigurno dobrovoljno otići neće. Ona može izgubiti na izborima, ali neće to priznati. Kao ni što Miloševićeva vlast nije priznala da je izgubila izbore. Morala je da se upotrebi sila“, rekao je Bakić.

On je rekao da su ljudski životi najdragoceniji i da zato treba sve učiniti kako bi došlo do smene vlasti, ali ne po cenu sklapanja dogovora sa mafijom.

„Jer, ako smo sklopili dogovor s mafijom, a izgleda da je jedan deo opozicije na to spreman, onda smo ‘džaba krečili’. Onda je to samo zamena autoritarne oligarhije jednom čistom oligarhijom koja će, takodje, imati veze s mafijom“, rekao je Bakić i dodao da sa mafijom nema pregovora jer se onda pristaje na njene uslove.

Bakić je ocenio da je lider Srpske napredne stranke i predsednik Srbije „vrlo darovit demagog koji demagogiju sprovodi na jedan vešt način i otuda i jeste na vlasti“, ali i da „omalovažava svakog ko drugačije misli i bukvalno se smeje u lice tom istom narodu na koji se poziva“.

„On se svima nama podsmeva. Siniša Mali u borbi protiv korupcije? Smeju nam se svima u lice i kažu:’ Pogledajte kakvi ste magarci. Vidite kako vas stalno magarčim a to mogu jer prolazi'“, rekao je Bakić.

Bakić je dodao da Vučić obezbedjuje poslušnost svojih kadrova tako što ih drži u „v.d. stanju“, jer bi oni u slučaju da su stalno na nekoj funkciji, imali i mogućnost da samostalno delaju.

„Ja sam vršilac dužnosti nečega. A onda, posle dve godine, prebace me na neku drugu takvu poziciju i opet sam u v.d. stanju, a na moje mesto dodje drugi takodje kao v.d. Ako bi oni bili stalno na nekom mestu imali bi i mogućnost da samostalno delaju. Ovako to nije moguće“, rekao je Bakić.

(Beta)

1 komentar
  1. MILOS

    Opozicija je toliko razjedinjena,zbog nezrelosti njihovih vodja,koji zele jedino da svi budu sefovi neke stranke. Podsmevati se takvim nedozrelim osobama,nije uopste tesko.Vodje opozicije,“slazu se“ kao petlici u vreci.!

Napišite komentar