U trendu

Basta sa ukrajinskim poslanicima: Rusija izvršila agresiju na Ukrajinu

Ministar privrede Srbije Rade Basta izjavio je danas na sastanku sa ukrajinskim poslanicima i predstavnikom ukrajinskog predsednika da je Rusija izvršila agresiju na Ukrajinu.

„Imamo jasan i nedvosmislen stav o ovom pitanju da napad na jednu suverenu državu predstavlja grubo kršenje međunarodnog prava“, kazao je Basta prilikom susreta sa poslanicima iz Ukrajine Igorom Koputinom i Igorom Herasimenkom, kao i s predstavnikom predsednika Ukrajine u parlamentu i članom odbora Vrhovne vlade za nacionalnu bezbednost i odbranu Fedirom Venislavskim.

On je istakao da duboko žali zbog situacije i rata u Ukrajini, dodavši i da je put Srbije put u Evropsku uniju (EU) i da pažljivo prati sve korake koje EU preduzima, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Basta je poručio kako se nada da će rat biti što pre okončan, prevashodno zbog Ukrajine, ali i zbog Evrope i čitavog sveta.

„Želim da uputite pozdrave mom velikom prijatelju, gradonačelniku Kijeva (Vitalij Kličko) i da mu poručite da sam u mislima sa njim. Znam koliko je teško obnavljati zemlju posle ratnih sukoba“, rekao je Basta.

Dodao je da Srbije želi da unapredi ekonomsku saradnju sa Ukrajinom i učestovanje u obnovi ukrajinske privrede.

U razgovoru sa ukrajinskim poslanicima Basta je istakao da kao što Srbija podržava teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine.

„Zahvalni smo na tome što Ukrajina poštuje teritorijalni integritet i suverenitet Srbije po pitanju Kosova i Metohije“, kazao je srpski ministar privrede.

Naglasio je da je Srbija na putu ka punopravnom članstvu u EU i da svakoga dana ulaže napore kako bi ostvarila vidljive rezultate u transformaciji i razvoju privrede, infrastrukture i poboljšanju poslovnog ambijenta.

Sagovornici su se saglasili da postoji prostor za dodatno unapređenje ekonomske saradnje na obostranu korist, navedeno je u saopštenju ministarstva.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.