U trendu

Bastać blatom zatrpao ulaz u Gradsku upravu. Vesić: SzS nudi blato (VIDEO)

Predsednik opštine Stari grad Marko Bastać zatrpao je danas blatom ulaz u zgradu Gradske uprave u kojoj se održava sednica Skupštine grada, navodeći da time na simboličan način želi da skrene pažnju odbornicima vladajuće većine „kako Beograd izgleda“.

Obraćajući se novinarima ispred zgrade Gradske uprave, Bastać je „isprljanih ruku“ optužio zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da „korupcionaškim poslovima uništava Beograd“.

„Ovim činom prosipanja blata skrećemo pažnju onima koji sede u Skupštini grada a nikada nisu izašli ni na jedno gradilište, kako danas izgleda Beograd. Ulice su raskopane, Trg Republike je propao već posle 10 dana iako je koštao deset miliona evra, invalidi ne mogu da se kreću po centru a preduzetnici hoće da zatvore radnje jer Goran Vesić uništava Beograd“, kazao je Bastać .

Govoreći o havariji magistralnog cevovoda na uglu Karnegijeve i Ulice kraljice Marije, zbog koje potrošači u centru grada nisu imali vodu par dana, Bastać je optužio Vesića da je „potopio deo grada“ ali i da „obmanjuje“ gradjane najavom da će im zbog problema izazvanih tim kvarom, biti umanjeni oktobarski račin za vodu za pet odsto.

Vesić o performansu: Jedina politika koju Savez za Srbiju nudi gradjanima je blato

Zamenik gradonačelnik Beograda Goran Vesić izjavio je danas da to što su odbornici Saveza za Srbiju doneli blato pred gradski parlemant „pokazuje da je njihova jedina politika koju nude blato“.

„Dragan Djilas je poslao poruku da je njegova politika jedno obično blato i da zaista samo to nudi gradjanima Beograda“, rekao je Vesić novinarima u Skupštini grada.
Zamenik gradonačelnika je rekao da Djilas, dok je bio na vlasti, „nije znao da napravi kanalizaciju niti da sredi Slaviju ili bilo šta drugo“ i da zato kako je naveo, „niko i ne glasa za njega na izborima“.
Sednica Skupštine grada Beograda počela je danas u svetlu performansa odborničke grupe Saveza za Srbiju (SzS), koja je pred lokalni parlament donela zemlju, zbog čega su negodovali odbornici vladajuće većine.

Negodovao je i opozicioni odbornik Gradjanskog demokratskog foruma Rade Veljanovski koji je rekao da ne odobrava to što se desilo pred ulazom u Skupštinu grada i zbog tog stava dobio je aplauz.

Odbornici Srpske napredne stranke (SNS) su postupak SzS ocenili kao glupost, a politiku kao „blato, silovanje i vešanje“.

Odbornik SNS Nebojša Bakarec tražio je da se blato posuto pred skupštinu upakuje i pošalje na adresu Dragana Djilasa i sedišta Saveza za Srbiju.

Na dnevnom redu sednice je, izmedju ostalog, predlog za izgradnju spomenika nekadašnjem predsedniku SAD Vudro Vilsonu zbog čega sednici prisustvuju predstavnici ambasade SAD.

Na dnevnom redu sednice je i predlog da se podigne spomenik pripadnicima Vojske Jugoslavije koji su se borili na karauli Košare 1999. godine.

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o gradskoj upravi Beograda, kao i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na odluku o raspodeli neto dobiti iz 2018. godine za javna preduzeća.

Razmatraće se i predlozi o razrešenju i imenovanju zvaničnika u nekim od gradskih preduzeća i ustanova, i nekim od školskih odbora.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.