U trendu

Bastać i KLIP napuštaju medjustranački dijalog koji nadgledaju evroparlamentarci

Osnivač Kancelarije za lokalne i inovativne politike (KLIP) Marko Bastać saopštio je danas da ta organizacija napušta dalje medjustranačke pregovore, jer, kako je ocenio, druga runda dijaloga uz učešće evroparlamentaraca, koja je u toku, „nije dala zadovoljavajuće, niti blagovremene rezultate“.

„Izuzetno cenim pokušaj evropskih posrednika da utiču na katastrofalno stanje u Srbiji, ali činjenica je da i pored raspoloživih mehanizama, EU nije spremna da uslovi režim Srpske napredne stranke da poboljša izborne uslove“, naveo je Bastać u saopštenju.

On je ocenio da trenutno nema „ni prihvatljivog rešenja, niti dovoljno vremena za pošteno održavanje nastupajućih izbora“ i dodao da će KLIP biti spremna da učestvuje u razgovorima o uslovima za neki od narednih izbornih ciklusa.

„Stanje u medijima će u susret izborima, koji se održavaju za nešto više od šest meseci, biti samo gore, a svako ko veruje drugačije je ili naivan ili saučesnik u još jednoj nameštenoj farsi koja će se nazvati izborima“, ocenio je Bastać.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.