U trendu

Bastać: Policija da identifikuje ko je nasrnuo na gradjane ispred galerije Progres

Predsednik beogradskog odbora Stranke slobode i pravde Marko Bastać pozvao je danas policiju da identifikuje osobe koje su „fizički nasrnule“ na gradjane okupljene ispred galerije Progres gde se održavala promocija knjige zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića.

„Od policije tražimo da pomoću kamera identifikuje lica koja su vredjala, napadala i tukla okupljene i da utvrdi ko i kako je te ljude angažovao. Ukoliko policija ne utvrdi ove činjenice, onda je jasno da država ne postoji i da gradjani moraju sami da nađu način da se zaštite od kriminalnog režima koji je krenuo u fizički obračun sa neistomišljenicima“, naveo je Bastać u pisanoj izjavi.

Prema njegovim rečima u galeriji Progres, gde je „pisac Vesić Goran imao promociju svog prvenca“, okupilo se „izabrano društvo: Sima Spasić, Ksenija Vučić, Beba Popović, Miša Vacić, Nikola Selaković, Andjelko Vučić i drugi“.

„Sa druge strane smo bili mi gradjani koji neće više da ćute i trpe uništavanje grada i maltretiranje ljudi u režiji večitog zamenika. Kada nije znao kako da ode sa sopstvene promocije, kriminalac u pokušaju Vesić Goran je na gradjane poslao privatne batinaše na čelu sa bivšim kik-bokserom i v.d. direktora JKP Beogradske elektrane Radetom Bastom“, rekao je Bastać.

Aktivisti Srpske napredne stranke (SNS) i Saveza za Srbiju (SzS) prvo su se verbalno sukobili, a potom je došlo i do koškanja juče ispred galerije „Progres“ u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu, u kojoj je održana promocija knjige zamenika gradonačelnika Gorana Vesića „Knjiga o Beogradu“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.