U trendu

Bastać: Vlasti umesto odgovora na kritike zastrašuju protivnike

Kancelarija za lokalne i inovativne politike (KLIP) saopštila je danas da je njihov osnivač i bivši predsednik beogradske opštine Stari grad nekoliko sati nakon održane konferencije za štampu, na kojoj je kritikovao gradske vlasti, dobio poziv da se prvog narednog radnog dana javi u policijsku stanicu.

Bastać je je uoči jučerašnje sednice Skupštine grada Beograda kritikovao predlog budžeta za narednu godinu, rad gradonačelnika i zamenika gradonačelnika, koje je pozvao da podnesu ostavke i raspišu vanredne gradske izbore.

„Kao i svaki prethodni put kada sam javno govorio o nestručnosti i bahatosti gradskih čelnika, usledilo je zastrašivanje, pritisci i montiranje procesa protiv mene od strane sluga naprednog režima, tabloida i organa pravosudja“, naveo je Bastać.

On je dodao da se svaki put kada neko glasnije uputi kritiku na račun vlasti „potežu sva sredstva kako bi uplašili i diskreditovali protivnika“.

„Ne plašim se pritisaka, sudskih poziva, lažnih svedoka i izmišljenih priča i nastaviću da insistiram na tome da se izbori u Beogradu održe već u prvoj polovini 2021. godine i nastaviću da pozivam opoziciju na saradnju u cilju spašavanja Beograda“, izjavio je Bastać.

On je ocenio i da takva reakcija pokazuje koliko Srpska napredna stranka strahuju od udruživanja opozicije u Beogradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.