U trendu

BCBP: Nema saradnje sa institucijama koje pozivaju na nasilje

Beogradski centar za bezbednosnu politiku (BCBP) saopštio je danas da obustavlja svaki vid komunikacije sa Skupštinom Srbije, zbog brutalnih pretnji i poziva na linč predstavnika nevladinih organizacija i novinara koje su uputili pojedini narodni poslanici Srpske napredne stranke (SNS).

„Nakon što je rekao da politički protivnici treba da budu prebijeni u džaku, čime je pozvao na fizičko kažnjavanje neistomišljenika, poslanik SNS Aleksandar Martinović je otišao korak dalje i nacrtao metu na čelo ljudima koje je naveo imenom i prezimenom. Ovaj, kao i prethodni istup je prošao bez sankcija od strane predsednika Skupštine, čime je poslata jasna poruka da zakonodavni dom stoji iza ovakvog nedopustivog ponašanja poslanika Martinovića“, stoji u saopštenju BCBP.

Narodna skupština je postala poligon za obračun, navodi BCBP, sa svakim ko ukazuje na probleme u domenu evropskih integracija, stanja demokratije i vladavine prava, nacionalne bezbednosti i organizovanog kriminala.

„Ova institucija je time degradirana na nivo organa vladajuće stranke čiji je cilj da ućutka pojedince i organizacije koji se više decenija bore za slobodnu i demokratsku Srbiju. Zbog stanja u kome se Narodna skupština Republike Srbije danas nalazi, nju više ne vidimo kao mogućeg partnera u ovom poslu“, saopštenio je BCBP

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.