U trendu

Beograd: Blokiran autoput kod Sava centra, Slavija, Pančevački most

Više hiljada ljudi okupljenih u Beogradu na protestu zbog usvajanja zakona o eksproprijaciji i najave otvaranja rudnika litijuma kod Loznice blokiralo je nešto pre 14 sati autoput ispred Sava centra.

Gradjani nose zastave Ekološkog ustanka, a medju okupljenima su i predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović i aktivista pokreta Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović.

Najavljeno je da će u 14 sati početi blokade mostova i kružnih tokova u Beogradu, i u okio 50 gradova u Srbiji, u organizaciji više pokreta i udruženja gradjana, medju kojima je i „Kreni – promeni“.

Organizatori su najavili da će omogućiti prolaz samo vozilima hitnih službi, pre svega hitnoj pomoći i vatrogascima.

Najavljeno je da će blokade saobraćaja, koje su organizovane u znak protesta zbog spornih zakona o eksproprijaciji i referendumu, i istraživanja kompanije Rio Tinto i najave otvaranja rudnika litijuma, trajati dva sata.

Blokiran saobraćaj na Slaviji i Pančevačkom mostu

Gradjani su danas oko 14 sati u Beogradu blokirali saobraćaj na Pančevačkom mostu i na kružnom toku Slavija, zbog zakona o referendumu i eksproprijaciji kao i projektu kompanije Rio Tinto.

Učesnici protesta okupljeni na Pančevačkom mostu najavili su da će blokada trajati sat do dva, i zamolili sugradjane da sačekaju da se blokada završi, bez incidenata.

Jedan od gradjana koji zbog blokade ne može da prodje kolima, tražio je da puste ljude sa decom da prodju ali demonstranti nisu na to pristali.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)