„Beograd prihvatio istinu, Kosovo je nezavisno“

Ministar spoljnih poslova u privremenim prištinskim institucijama Bedžet Pacoli pisao je generalnom sekretaru UN Antoniju Guterešu. Pacoli je uveren da je Beograd prihvatio istinu i da je Kosovo „nezavisno u skladu sa međunarodnim pravom“,

Pacoli na svom Fejsbuk profilu navodi da je u pismu Guterešu napisao da je „došao trenutak za konačni sporazum sa Srbijom“.

„Generalnog sekretara UN Antonija Gutereša sam obavestio da je učlanjenje u UN posebno moguće sada zbog toga što je Srbija, iako teško, počela da pokazuje da je zainteresovana da ide napred i da se slaže sa istinom koju je potvrdio Međunarodni sud pravde 22. jula 2010. godine, da je državnost Republike Kosova u skladu sa međunarodnim pravom“, napisao je Pacoli na Fejsbuku.

Pacoli je napisao i da je stav Međunarodnog suda omogućio Beogradu da vidi ovu istinu, posebno u vezi sa stavom Srbije o priznavanju državnosti Kosova, koje, kako kaže, „svakako treba da se menja“.

(Tanjug)

7 komentara
 1. SIGURNO

  Mitrovčanac, – ti si sigurno plaćeni Kosovski bot, -ali slaba vajda, mnogo si providan, i primitivan, samo lupetaš i glasno sanjaš, – ali uzalud. Nije moguće da ti veruješ u nekakvu nezavisnost, – znaš i sam da je to samo lažni san i utopija. Ti i svi Šiptari, ste u očiglednoj panici, – sve vam se ruši kao kula od karata. Amerika je videla ko sta i šta ste i čime se bavite (ubijanjem nevinih ljudi i prodavanjem njihovih organa, – finansirali ste lobiranje idiota u Americi i kupovali oružje), od toga nemožete pobeći, – sve će vam se vratiti sa kamatama, – netreba da brinete. Što se tiče pristojnosti, minimum 100 godina ste iza Srba i ostalih Balskanskih naroda, a verovatno i mnogo više. Sami ste se ukočili i nazadovali, – niko vam nije kriv. Najbolje ti je da spremiš neku veću torbu, toplu preobuku i ostalo, jer ćeš ubrzo preko Prokletija zajedno sa celom bulumentom, pa budi spreman, – šta misliš zašto se ta planina tako zove ?

 2. Mitrovčanac

  Naravno,Kosovo je nezavisno.Jedino vi koji pišete ove budalaštine zbog vašeg narušenog mentalnog sklopa ne shvatate. Osim navedenog izuzetno ste nevaspitani,što je očiti pokazatelj vaše nervoze zbog gubitka nečeg što nikad nije bilo vaše. Krajnje je vrijeme da se upristojite i da makar ličite na normalne ljude.Ovakvi ne možete u Evropu kada vas prime( za 100 godina) ubrzo.

  1. Anonimni

   A ko je tebe prevario da mi hocemo u ovakvu Evropu .Pa zar ne citas da se za Srbiju i njene interese bore jaci od Evrope i Kauboja .Pa cela Amerika drhti pred dogovorom kineza i rusa da je“u mater kaubojima !Nego upristoji se ti i pitaj svoje stare sta dobije ona koji salje ultimatume Srbima .Setise Hitlera ,Franc Jozefa i Murata .Svima j“basmo mater!

 3. TEODORA

  .Mozemo mi da se slozimo,ili ne slozimo,ali Medjunarodni Sud pravde,zaista je ( i to na zahtev srpske vlade) doneo ODLUKU,da je proglasenje Kosova kao Republika,potpuno u skladu sa medjunarodnim pravom. Ta Odluka je doneta 2O1O godine.! Ko je nama kriv,sto smo sami trazili Odluku tog suda.! I cak sta vise,nasi odgovorni u Vladi Srbije,rekli su,da ce presudu Medjunarodnog Suda,postovati,ma kakva ona bila.!!!

  1. Anonimni

   A odkad takvi sudovi sude po „medjunarodnom pravu“ ?Ako je tako sto pola Amera nije u nekom „neutralnom“ Gvatanamu -zatvoru za deco ubice i kauboje iz davnih filmova .Sudi do sad jaci ali ova dvojica im mrse konce i Evropa povila rep preci im Ruski Gas od amerske 2verbalne-NATO“ gvozdjurije senilnih generala!

 4. AA ( americki alah)

  sipac, nije jos 1 april

 5. Pera

  Kakva budala. Što je babi milo to joj se i snilo. Pecko nisi primetio još pre par godina sam vam rekao da vedžbate jer ćete peške preko Proketija.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike