U trendu

Beograd: Pristalice takozvane državotvorne opozicije blokirale saobraćaj ispred zgrade Vlade

Pristalice stranaka koje sebe nazivaju državotvornom opozicijom, blokirale su danas saobraćaj ispred zgrade Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici u Beogradu, na protestu kojim traže odbacivanje evropskog predloga za Kosovo, ostavku predsednika Aleksandra Vučića i raspisivanje vanrednih izbora u Srbiji.

Učesnici skupa nose transparente „Srbija pamti“, „Vučiću ostavka“, „Ne kapitulaciji“ i „Nikad NATO“.

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović rekao je agenciji Beta uoči početka skupa da će slične „blokade upozorenja“ danas biti ispred Pokrajinske vlade u Novom Sadu i ispred gradskih uprava u Nišu, Kruševcu, Čačku, Loznici i Šapcu.

„Ideja je da ovo bude početak protesta upozorenja koji će biti održani u narednom periodu“, kazao je lider Dveri i dodao da su ranije danas protestni skupovi održani u Vrbasu, Lazarevcu i Aranđelovcu.

Dveri, Zavetnici, Nova Demokratska stranka Srbije i Pokret obnove Kraljevine Srbije ranije su najavili da će tim skupovima obeležiti i 24. godišnjicu početka NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju.

Vučić na vanrednim izborima da kandiduje politiku predaje Kosova 

Predstavnici stranaka koje sebe nazivaju državotvornom opozicijom, tražili su u Beogradu danas ostavku predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, i raspisivanje vanrednih izbora na kojima bi kako su naveli, „Vučić kandidovao svoju politiku predaje Kosova“.

Učesnici protesta blokirali su saobraćaj u Nemanjinoj ulici, a ranije su najavili da će blokada trajati jedan sat.

„Neka (Vučić) na izbornu listu stavi Vesnu Pešić, Nenada Čanka i Čedomira Jovanovića“, rekao je poslanik Zavetnika Nikola Dragićević na skupu ispred Vlade Srbije u Beogradu.

Ocenio je da Vlada i predsednik Srbije snose odgovornost za „loše političke odluke“ i da „nemaju mandat od naroda da predaju Kosovo“.

„Proces otimanja Kosova i Metohije, započet NATO agresijom, danas se nastavlja francusko-nemačkim planom“, ocenio je poslanik Zavetnika.

Predsednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) Vojislav Mihailović rekao je na skupu da će predstavnici „državotvorne“ opozicije uraditi „sve da izazovu vanredne izbore“.

„Trebaće nam mnogo više ljudi na ulicama kako bi izdejstvovalo vanredne izbore“, rekao je Mihailović.

Protest u organizaciji Dveri, Zavetnika, Nove Demokratske stranke Srbije i POKS simbolično je počeo u 12.44, po rezoluciji Saveta bezbednosti UN kojom je okončana NATO agresija na Saveznu Republiku Jugoslaviju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar