U trendu

„Bili biste šokirani kad biste znali koliko smo spremni“

Američki predsednik Donald Tramp poručio je danas da su Sjedinjene Američke Države „u potpunosti spremne“ da odgovore na pretnje Pjongjanga, a istovremeno je istakao svoje „izuzetne odnose“ sa predsednikom Kine.

„Toliko smo spremni da ne biste verovali. Bili biste šokirani kad biste videli koliko smo spremni ako zatreba“, rekao je Tramp danas u programu Foks njuza, govoreći o tenzijama sa Severnom Korejom, koje su pojačane zbog nuklearnog programa Pjongjanga, prenosi AFP.

„Da li bi bilo dobro ne uraditi to? Odgovor je da. Da li će se to dogoditi? Ko zna“, rekao je američki predsednik, očigledno govoreći o potencijalnom sukobu, navodi francuska agencija.

U odgovoru na pitanje o američkoj politici prema Kini, dugogodišnjoj saveznici Severne Koreje, Tramp je pozdravio Peking što je „pomogao“ SAD uvodeći sankcije Pjongjangu.

Govoreći o kineskom predsedniku Si Đinpingu, Tramp je rekao: „On se zalaže za Kinu. A ja – za SAD. Ali, mi smo u veoma dobrim – rekao bih izuzetnim odnosima. I Kina nam zaista pomaže u pogledu Severne Koreje“.

Tramp je naglasio da je Kina veoma značajna i da predsednik Si „ima moć da učini nešto veoma značajno u pogledu Severne Koreje“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.