U trendu

Biljana Stojković: Vučić voli da kompromituje, ali ne sme nikoga da smeni

Profesorka Biljana Stojković, iz Skupštine slobodne Srbije, izjavila je danas da predsednik Srbije i Srpske napredne stranke stranke (SNS) Aleksandar Vučić voli da kompromituje svoje „nesposobne“ saradnike, ali da ne sme nikoga da smeni ili kazni.

Stojković je agenciji Beta kazala da je u proteklih deset godina otkriveno da je veliki broj funkcionera SNS-a, koji se nalaze na državnim pozicijama, umešan u afere zbog kojih su trebali da budu smenjeni i krivično procesuirani, ali da se sve završavalo upozorenjima „njihovog šefa“.

Ona je podsetila na stranačku kampanju protiv ministra Nebojše Stefanovića, obećanje Vučića da će gradska vlast snositi odgovornost zbog rušenja u Savamali, pisanje tabloida o umešanosti ministarke Marije Obradović u „aferi Gakovo“, kupovinu stana Aleksandra Vulina novcem tetke iz Kanade, povezanost vrha policije s klanom Veljka Belivuka, dodeli ogromnih količina novca iz budžeta članovima porodica pojedinih ministara, kolaps elektro-energetskog sistema…

„Svedoci smo klasičnog sistema mafijaške vladavine gde se na vrhu nalazi strog i opasan šef, a dole su ‘mali vojnici’ koji obavljaju prljave poslove, pri čemu je šefu važno da se svi ti ‘mali vojnici’ osećaju da su pod njegovom zaštitom što njemu daje pravo da ih neprestano kinji i drži pod kontrolom“, kazala je Stojković.

Vučić ne sme nikoga da kazni, dodala je profesorka, jer u toj organizaciji svako o svakome ima punu fioku kompromitujućih dokumenata.

„Ova vlast, s istim ljudima, traje predugo, i zato svi oni jedni o drugima imaju informacije o prljavim poslovima u koje su svi bili uključeni. Vučić sve njih štiti, ali pod uslovom da moraju da ćute o svim zločinačkim poduhvatima koje su uradili zajedno. Oni medjusobno moraju da se čuvaju, jer na taj način kupuju ćutanje jedni o drugima“, ocenila je Stojković.

Dodala je da su posledice takve „politike“ katastrofalne po državu i gradjane, jer se vlast bavi samo svojom, kako je kazala, mafijaškom organizacijom i svojim statusima unutar te organizacije.

„Pokazalo se da je njihov jedini cilj lično bogaćenje, a na račun gradjana Srbije“, naglasila je Stojković.

Na pitanje Bete da li će iz tih razloga i v.d. generalnog direktora EPS-a Milorad Grčić ostati na funkciji, iako je pre četri dana zbog kolapsa elektro-energetskog sistema predsednik Vučić najavio njegovu smenu, Stojković je kazala da ipak očekuje da će Grčić otići s pozicije direktora najveće i najznačajnije kompanije u Srbiji.

„Očekujem da će zbog reakcije javnosti Grčić biti smenjen, ali će biti i dobro uhlebljen. Naći će se funkcija plaćena iz budžeta kojom će biti zadovoljan. Kolaps EPS-a je prevelika brljotina vlasti i neko će biti žrtvovan“, zaključila je profesorka Biljana Stojković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar