U trendu

BIRN: Krivična prijava protiv Hrkalović za trgovinu uticajem posle iskaza Milenkovića

Krivična prijava protiv bivše državne sekretarke u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijane Hrkalović zasniva se na iskazu njenog kolege Dejana Milenkovića, da policija nije na vreme dostavila izveštaje o otvaranju mobilnih telefona pronadjenih nakon ubistva Vlastimira Miloševića, objavio je BIRN.

Protiv nje je podneta krivična prijava za trgovinu uticajem tokom istrage u slučaju ubistva koje se desilo u januaru 2017. godine u centru Beograda, koje je u javnosti poznatije kao „ubistvo na šinama“.

Za to ubistvo prvobitno je bio optužen Veljko Belivuk, ali je na kraju oslobodjen svih optužbi.

Prema nezvaničnim saznanjima BIRN-a, Hrkalović se tereti da je izveštaje o otvaranju telefona koji su pronadjni nakon tog ubistva, tužilaštvu dostavila tek pred početak sudjenja.

Bivši šef Službe za specijalne istražne metode Dejan Milenković, protiv kog je juče takodje podneta krivična prijava, navodno je u svom iskazu policiji konstatovao da je zbog Hrkalović te izveštaje dostavio kasno, zbog čega tužilaštvo nije moglo da se spremi za taj sudski proces.

Branilac bivše državne sekretarke Sead Spahović je za BIRN naveo da ona tokom jučerašnjeg saslušanja u Tužilaštvu za organizovani kriminal nije priznala krivično delo koje joj se stavlja na teret.

Spahović dodaje i da krivična prijava nema veze ni sa jednom od afera o kojoj se pisalo u provladinim medijima i napominje da je reč o krivičnom delu iz poglavlja krivičnih dela po službenoj dužnosti.

„Ovo napominjem zbog toga što je sada jasno da tužilaštvo nju ne tereti za atentat na predsednika, pripadnost organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, nameštanje afere Jovanjica, prisluškivanje predsednika Republike niti bilo koji krvni delikt“, kaže Spahović.

On je rekao i da joj je pritvor odredjen zbog mogućnosti uticaja na svedoke.

„Medjutim svi svedoci su policajci i službena lica zaposlena u MUP-u tako da je besmislena tvrdnja da bi ona mogla uticati na te ljude koji protiv nje vode istragu već godinu dana“, ocenio je Spahović.

Spahović dodaje i da joj tužilac prilikom saslušanja nije predočavao dokaze, tako da tim branilaca ne zna kojim dokazima raspolaže tužilaštvo.

Dijana Hrkalović je uhapšena juče posle podne, a saslušanje u Tužilaštvu za organizovani kriminal je završeno uveče nešto pre 22 sata. Njoj je odredjen pritvor do 30 dana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar