U trendu

BIRODI traži ostavku direktora Agencije za borbu protiv korupcije

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) pozvao je danas novoizabranog direktora Agencije za borbu protiv korupcije da podnese ostavku i tako, kako su naveli, da svoj doprinos borbi protiv korupcije u Srbiji.

„Pozivamo gospodina Sikimića da se povuče sa mesta direktora Agencije za borbu protiv korupcije i time sačuva svoj, javnosti ne poznat antikorupcijski integritet, kao da i spreči dalje urušavanje integriteta Agencije za borbu protiv korupcije“, naveli su u soapštenju.

Dodaju da je izbor direktora te Agencije „doveden do apsurda“, izborom Dragana Sikimića koji je bio kandidat na lokalnim izborima i donator stranke o čiji donacijama se Agencija za borbu protiv korupcije izrazila negativno, kao i zamenik direktora u javnoj ustanovi.

Kako su naveli, izbor Simimića suprotan je medjunarodnim standardima koji govore da direktor Agencije za borbu protiv korupcije treba da ima apolitički stav, nepristrasnost, neutralnost, integritet i kompetentnostm.

„Odbor Agencije za borbu protiv korupcije je ovom odlukom ponizio sve istinske borce protiv korupcije u Srbiji i doveo u pitanje svoj integrtet“, naveli su.

BIRODI je naveo da će, u ukoliko Sikimić ne odstupi u roku od 15 dana, pozvati organizacije civilnog društva i medije na bojkot rada Agencije za borbu protiv korupcije, a kao mogućnost ostaje i započinjenje strajka gladju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar