U trendu

Bivši poslanik Skupštine Kosova traži od OEBS da reaguje na pretnje političarima

Bivši poslanik Samostalne liberalne stranke (SLS) u Skupštini Kosova Goran Marinković uputio je otvoreno pismo ambasadoru OEBS na Kosovu Janu Bratuu u kome ga je upitao da li će posle ubistva lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, reagovati na pretnje upućene drugim političarima na Kosovu.

Ocenjujući da Oliver Ivanović „neće biti poslednja žrtva političkog progona“, Marinković je u pismu izrazio nadu da će to ubistvo „nažalost biti dovoljan razlog da ambasador Bratu shvati ozbiljnost situacije“.

„Mnogi od nas su isto tako bili upozoreni. Nekome su zapaljena kola, neko je ostao bez posla pa ne može da školuje decu a neko je dobio pretnje u nekom drugom obliku. Posle ovakvih dogadjaja s pravom pitamo šta je sledeće“, naveo je Marinković.

On je ocenio i da se glas ambasadora OEBS na Kosovu „ne čuje“.

„Nažalost, vaš glas se izgubio a trebao bi da bude glas koga svi treba da čuju, razumeju i koji treba da se poštuje. Onda od vaše demokratije nije ostalo ni d, zavladala je anarhija, haos“, naveo je bivši poslanik SLS.

Marinković je posle pretnji dobio otkaz u Elektrokosmetu (Elektroprivreda Srbije) 2017. godine zato što je učestvovao na kosovskim parlamentarnim izborima na listi Samostalne liberalne stranke.

On je tada pismeno i usmeno obavestio ambasadora Bratua o pritiscima i predao mu sve dokaze, uključujući i audio snimak, o pretnjama koje su mu upućene.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar