U trendu

Bocan Harčenko: Pozicija Srbije o neuvodjenju sankcija Rusiji čvrsta i nepokolebljiva

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan Harčenko izjavio je danas da se Srbija ne priključuje sankcijama protiv Rusije i da je ta pozicija čvrsta i nepokolebljiva.

„Srbija se, kao što je poznato, principijelno ne pridružuje zapadnim sankcijama Rusiji. Ova pozicija je čvrsta, nepokolebljiva i danas, govoreći, nema nikakvih osnova da se misli da je rukovodstvo Srbije može korigovati“, rekao je Bocan Harčenko TV Rusija-24, prenosi agencija TASS.

On je kazao da to nepriključivanje „antiruskim merama ima moralnu i političku komponentu“.

„Uzimajući u obzir naše posebne veze, duhovnu sferu, bliskost medju našim narodima ovde, u principu, ne mogu da zamisle kako Srbija može da govori na strani onih koji vode rusofobičnu politiku“, rekao je ruski ambasador.

Govoreći o dogovoru o isporukama gasa izmedju predsednika Rusije i Srbije, Vladimira Putina i Aleksandra Vučića, naveo je da je javnost u Srbiji pozitivno primila taj dogovor.

Bocan Harčenko je rekao da nije bilo nikakvih prekida u razvoju i realizaciji zajedničkih projekata poslednjih meseci, da se razvija i biće produžen politički dijalog, što dokazuje i razgovor dvojice predsednika.

„Njihov dijalog se takodje razvijao i razvijaće se kontinuirano, redovno, sadržajno. Što se tiče konkretnih ekonomskih aspekata, ovde možemo da istaknemo dalji rad Ruskih železnica, dalji rad Gasprom njefta, Energetskih mašina“, rekao je on.

Dodao je da se u svim oblastima saradnje vidi napredak.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar