Bodrožić (NUNS): Dolovac i Nenadić hitno da se oglase i skinu nacrtnu metu s novinara KRIK-a

Predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) Željko Bodrožić izjavio je večeras da očekuje da se hitno oglasi državna javna tužiteljka Zagorka Dolavac i skine „nacrtanu metu“ s novinarki portala KRIK, koje su provladini mediji doveli u direktnu vezu s uhapšenim vodjom kriminalne grupe, Veljkom Belivukom.

Više provladinih medija objavilo je navode da je Belivuk u direktnoj vezi s portalom KRIK, izmedju ostalog, da je to njegov „privatni medij“, s kojim ima „tajni dil“.

Bodrožić je u pisanoj izjavi naveo da očekuje i da se oglasi postupajući tužilac u predmetu Belivuk, Mladen Nenadić, i da zajedno sa Dolovac, „upozore državne funkcionere i njima poslušne medije da ne remete i dezavuišu istragu o zločinima i krivičnim delima organizovanih kriminalnih grupa“.

Naglasio da su mediji „pokrenuli zaumnu i veoma opasnu akciju povezivanja nezavisnih i profesionalnih novinara“ sa kriminalnom grupom, „ne bi li sa državnih funkcionera skinuli odgovornost za nastanak, jačanje i zlodela ove i drugih kriminalnih grupa koje su se poslednjih godina namnožile u Srbiji“.

Bodrožić je naveo da su „besmislene konstrukcije“ navodi koje objavili ti mediji, i da „u te neistine ne može da poveruje niko ko iole prati javnu scenu i rad redakcije KRIK-a“.

„Ali, veliki je problem što su velikom broju gradjana dostupni samo mediji koji plasiraju i šire te gnusne laži i zato je bezbednost naših hrabrih koleginica i kolega koji godinama unazad pišu o korupciji i kriminalu sada opasno ugrožena“, istakao je on.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.