U trendu

Bodrožić sa protesta u Novom Sadu: Vučić krenuo u oproštajnu turneju Srbijom

Novinar Željko Bodrožić izjavio je večeras na gradjanskom protestu u Novom Sadu da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić krenuo u svoju oproštajnu turneju Srbijom.

„Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić krenuo je u svoju oproštajnu turneju, a mi koji želimo slobodno i pravedno društvo krenuli smo u pobedonosnu“, kazao je Bodrožić na četvrtom protestu „Jedan od pet miliona“ u Novom Sadu na kome se okupilo više hiljada gradjana.

Bodrožić je optužio Vučića da je „prekrio Srbiju medijskim mrakom“ i da je „pojeo slobodne i nezavisne medije“.

Dodao je da su slobodni mediji i novinari jedan od glavnih zahteva protesta, jer bez toga nema slobodnog društva.

„Oslobodićemo ovo društvo kada lažni car abdicira i pobegne svojim letećim automobilom negde na Istok“, rekao je on.

Novinarka Gordana Suša rekla je da je ovo zlatno doba za režim, a mračno doba za gradjane.

„Lopove, zločince, plagijatore i palikuće promovisali su za važne sagovornike i postavili na važna mesta u društvu“, kazala je Gordana Suša.

Novinarka Branislava Opranović kazala je da je pred gradjanima Vojvodine i Srbije teška borba za slobodnu i gradjansku zemlju.

„Ali mi idemo u tu borbu, jer kakav je to život u kome te razbojnici autokratskog režima Aleksandra Vučića sapliću, lažu, tlače, a ti se ne buniš“, rekla je ona.

Nakon govora na trgu ispred Srpskog narodnog pozorišta demonstranti su krenuli u protestnu šetnju, a na čelu kolone je veliki transparent „Jedan od pet miliona“.

Pušta se muzika sa kamiona sa razglasom, gradjani duvaju u pištaljke i nose zastave Vojvodine i Srbije.

Gradjani nose transparente: „Stop fašizmu“, „Novi Sad je naš glavni grad“, „Ja volim Vojvodinu“, „Gde ima vlasti, nema slobode“, „Sindikat zaposlenih policije uz narod“, „Boj se ovna, boj se govna, kad ćeš živeti“.

Demonstranti drže i transparent sa likom stradalog mladića Davida Dragičevića iz Banjakule, zbog kojeg gradjani mesecima protestuju tražeći pravdu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar