U trendu

Boris Tadić pozvao lidere opozicije na sastanak o novoj strategiji

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić pozvao je sve lidere opozicije da se sutra sastanu i razgovaraju o novoj strategiji opozicionog delovanja.

„Ovo je prvi put da sam uputio ovakvu inicijativu u ovih osam godina, jer sam do sada želeo da dam priliku svim drugim opozicionim liderima koji su izlazili sa svojim predlozima. Nadam se da će se odazvati ovom pozivu i saslušati moj predlog, onako kako sam i ja ukazao poverenje svim njihovim dosadašnjim predlozima“, naveo je Tadić u pisanoj izjavi.

On je rekao da je i sam učestvovao u nekim projektima, u čiji uspeh nije bio uveren, jer mu je jedinstvo opozicije bilo iznad svega.

„Predlaganje ove inicijative svakako ne znači da želim da preuzimam lidersku ulogu u opoziciji, a strategija koju predlažem je upravo usmerena na prekid te borbe za mesto prvog na Titaniku. U tom smislu, sujete ne bi trebalo da budu razlog za neodazivanje na poziv koji sam uputio“, izjavio je on.

Tadić je dodao i da je već nakon prethodnih izbora izjavio da jedna kolona nije realistično rešenje i da se pokazalo da taj projekat donosi više koristi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, nego opoziciji.

„Zato predlažem strategiju za koju sam uveren da je najbolji i najbrži put za pobedu nad ovim režimom, jer je to strategija u kojoj bi konačno sve naše razlike počele da rade za nas, a ne protiv nas“, dodao je Tadić.

Sastanak je zakazan za sredu, 16. septembar, u podne u prostorijama SDS.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.