U trendu

Borislav Borović: Javno objaviti poslovanje i planove širenja Beograda na vodi

 Predsednik Odbora Narodne stranke za privredu i finansije Borislav Borović pozvao je danas Državnu revizorsku instituciju da izvrši, reviziju poslovanja Beograda na vodi kao i svih kompanija povezanih sa izgradnjom ovog projekta.

„Ako je Beograd na vodi proglašen projektom od posebnog značaja za Republiku Srbiju i Grad Beograd i, ako je za njega donet poseban zakon (lex specialis), onda je potpuno logično da je od istog značaja da javnost bude upoznata sa poslovanjem ove kompanije, a ne da o tome slušamo od predsednika Srbije, iako je tamo redovan gost i revnosno prati i nadgleda izgradnju ovog većinski stranog projekta“, naveo je Borović u saopštenju.

Dodao je da se umesto najavljivanih tri ili četiri milijarde evra profita, saznaje da ova kompanija posle osam godina rada zapravo posluje sa gubitkom, uprkos tome što je država uložila oko dve milijarde evra kroz vrednost zemljišta, izgradnju infrastrukture i troškova eksproprijacije.

Takodje je važno da javnost sazna, da li je ova kompanija u poreskoj jurisdikciji Srbije ili ofšor zone u Ujedinjem Arapskim Emiratima, istakao je Borović.

„Narodna stranka poziva Vladu Srbije da javno saopšti, da li će širenje Beograda na vodi značiti rušenje Beogradskog sajma i uključivanje hipodroma u taj projekat. Ili je to deo projekta Nacionalni stadion koji predvidja istu sudbinu Beogradskog Sajma“, navedeno je u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar