U trendu

Boško Obradović: Odgovaraće svi koji su krali na javnim nabavkama

Lider Dveri Boško Obradović obećao je da će odgovarati svi koji su krali na javnim nabavkama, saopštile su danas Dveri.

On je, ispred parlamentarne izborne liste „Boško Obradović – Srpski pokret DVERI – POKS – Miloš Parandilović – Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije“ rekao da je tokom 2020. u kontroli 60 državnih institucija utvrđeno 860 nepravilnosti u javnim nabavkama u iznosu od 129 milijardi dinara.

Naveo je da se Zakon o javnim nabavkama ne sprovodi, ili zloupotrebljava, tako da je posao pokriće za, kako je istakao, ogromne koruptivne poslove Srpske napredne stranke (SNS).

Rekao je da je da su posebne zloupotrebe primećene kod velikih infrastrukturnih zahvata kao što su autoputevi koji se više puta rade, a koštaju i 200 odsto više po kilometru nego u okruženju.

Ocenio je da se jedan ogroman deo korupcije dešava putem skrivenih poslova i tajnih ugovora.

„Na taj način se pune privatni računi u inostranstvu, kao što je skoro otkriveno kod Zorana Drobnjaka i Jorgovanke Tabaković, a ranije kod Aleksandra Vulina i Siniše Malog“, rekao je Obradović.

Naveo je da je u poslednje tri godine, preko javnih nabavki, država investirala 10 milijardi evra i dodao da se na svakom od tih tendera javljao uglavnom jedan ponudjač i to blizak vladajućoj SNS.

Upozorio je da, kako je naveo „neko krade narodni novac iz državnog budžeta i bavi se kriminalom i korupcijom“.

„Taj neko će za to morati krivično da odgovara, a svaka nezakonito stečena imovina biće mu oduzeta“, rekao je Obradović.

Dodao je da će ta sredstva biti upotrebljena za socijalni program i osetljive grupe kao što su deca, žene i osobe sa hendikepom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar