U trendu

Boško Obradović: Ukinut je i rad više skupštinskih odbora

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović kazao je danas da predsednici tri skupštinska odbora nisu odgovorili na njegove predloge za dopunske tačke dnevnog reda narednih sednica i za formiranje pododbora i organizaciju javnih slušanja na različite teme, ocenjujući da je time rad tih odbora ukinut.

Obradović je u saopštenju naveo da odbori za prava deteta, za Kosovo i Metohiju i za zdravlje i porodicu nisu imali sastanke već nekoliko meseci i da predsednici odbora Vladimir Orlić, Milovan Drecun i Darko Laketić nisu odgovorili na njegove predloge.

„Ovi odbori se nisu sastali više meseci i nema nikakve naznake da će uskoro biti bilo kakva sednica. To je posebno problematično u slučaju Odbora za Kosovo i Metohiju, koji šest meseci nije imao sednicu otvorenu za javnost, dok za to vreme vlast pregovara, prihvata i počinje da primenjuje protivustavni francusko-nemački sporazum“, naveo je lider Dveri.

Kako je dodao, Odbor za zdravlje i porodicu takođe se nije sastao od decembra prošle godine i od izbora nove vlade nije imao na dnevnom redu tromesečne izveštaje o radu nadležnog ministra zdravlja.

Predsednik Odbora za prava deteta odbio je da zakaže sednicu na zahtev svih narodnih poslanika iz opozicije na temu stanja u centrima za socijalni rad, kazao je Obradović i ocenio da je time praktično ukinut rad tog važnog skupštinskog tela.

„Sve ovo nam govori da je ne samo ukinuto redovno prolećno zasedanje Narodne skupštine u plenumu već se maksimalno ograničava i rad skupštinskih odbora koji ne vrše svoju osnovnu funkciju, a to je kontrola rada izvršne vlasti“, ocenio je Obradović.

On je zahvalio predsedniku Odbora za kulturu i informisanje Siniši Kovačeviću i predsedniku Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo Marku Atlagiću, jer su mu se „odmah javili“ nakon dobijanja njegovog dopisa.

Dodao je da je sa Kovačevićem i Atlagićem obavio konsultacije u vezi sa poslatim predlozima i da su obojica pokazala interesovanje za predloge i spremnost da se nađu na nekoj od sledećih sednica odbora koje vode.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar