U trendu

Božović (DS): Fukcioneri SNS nekompetentni za rad u Višoj školi u Ćupriji

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović je rekao da Nacionalno telo Srbije za akreditaciju neće da mu, kao poslaniku, omogući uvid u dokument u kojem piše da su funkcioneri Srpske napredne stranke nekompetentni predavači Više medicinske škole u Ćupriji.

Božović tvrdi da je došao do dela dokumenata u kojem piše da je funkcioner Ivan Bošnjak  i direktor škole Hristos Aleksopulos nekompetentni.

Tvrdi i da Nacionalno telo za akreditaciju krije drugi deo tog dokumenta jer tu, kako je rekao, piše da i Aleksandar Martinović i Vladimir Orlić „nemaju kompetencije za rad u Višoj medicinskoj školi“.

„To znači da smo bili sve vreme u pravu kad smo tvrdili da su funkcioneri SNS-a oteli radna mesta“ u toj školi, rekao je Božović novinarima u Skupštini Srbije i naglasio da je tako, „mimo zakona, osam profesorki ostalo bez posla“.

Dodao je da je zbog prevelikog uticaja izvršne vlasti Nacionalno akreditaciono telo (NAT) izgubilo punopravno članstvo u Evropskoj asocijaciji za obezbedjenje kvaliteta u visokom obrazovanju.

Rekao je i da diplome stečene u Srbiji neće „imati težinu zbog ovakvih stvari koje rade Orlić, Martinović i SNS koji otimaju tudja radna mesta i primaju po sedam ili osam plata, dok otpuštene profesorke već dve godine ne primaju ni jednu“.

Božović je istakao da je kao narodni poslanik uputio hitnu molbu Povereniku za informacije od javnog značaja da Nacionalno akreditaciono telo objavi preliminarni dokument o nekompetentnosti stranačkih funkcionera, „da im kažemo da zakon mora da se poštuje, i da se otpuštene profesorke vrate na posao“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.