U trendu

Božović podsetio Maju Gojković da 'služi narodu, a ne SNS-u'

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović u otvorenom pismu predsednici parlamenta Maji Gojković podsetio je na to da se ona zaklela na službu gradjanima, a ne stranačkim šefovima i njihovim interesima i pozvao je da poslanicima dozvoli da rade svoj posao.

„Niste se zakleli Aleksandru Vučiću, predsednice. Zakleli ste se gradjanima i državi Srbiji i na njih nemate pravo da pljunete“, naveo je Božović osvrćući sa na proteste koji će danas sedmi put biti održani u Beogradu i širom Srbije.

On je Gojkovićevoj poručio da nema pravo da ignoriše zahteve gradjana koji izmedju ostalog traže i njenu ostavku zbog blokade rada parlamenta.

„Čuvajte institucije, predsednice, poštujte zakon. Da je bilo sve po zakonu, do ovoga ne bi došlo. Da ste omogućili fer uslove za izbore, da ste pošteno brojali glasove, da niste dopustili da ljude ucenjuju i da im prete tokom predsedničke kampanje, da niste učinili da zavlada medijski mrak, ne bi bilo ovih desetina hiljada ljudi širom Srbije na ulicama“, napisao je Božović.

On je predsednicu Skupštine Srbije pozvao i da poštuje narodne poslanike i dozvoli im da da kao predstavnici gradjana rade svoj posao u njihovom interesu i po njihovim zahtevima.

„Poslušajte one koji se sećaju zakletve koju smo zajedno položili, da ćemo služiti gradjanima. Poslušajte nas kada Vam kažemo da ovo možemo i moramo da rešimo u institucijama, a ne na ulici. Zato, održite reč, gospodjo Gojković. Služite gradjanima, nemojte biti protiv njih. Služite gradjanima, ne interesu vrha Srpske napredne stranke“, zaključio je Božović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.