U trendu

Branabić: Vlada će dati komentare na izveštaj EK sa kojima nije saglasna

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras u Skoplju da je izveštaj Evropske komisije o procesu pristupanja Srbije Evropskoj uniji pozitivan i izbalansiran, ali da će Vlada dati komentare EU u vezi sa delovima sa kojima nije saglasna.

Ona je na večeri koju su organizovali visoka predstavnica Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Federika Mogerini i predsednik Vlade Makedonije Zoran Zaev pozdravila preporuku Evropske komisije za započinjanje pristupnih pregovora sa Makedonijom i Albanijom.

Kako se navodi u saopštenju, premijerka je istakla važnost očuvanja mira i stablnosti u regionu, kao i konačnog formiranja Zajednice srpskih opština, u skladu sa Briselskim sporazumom.

Ona je izrazila nezadovoljstvo zbog nedavnog brutalnog hapšenja direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Djurića u Kosovskoj Mitrovici.

Brnabić će se sutra u Vladi Srbije sastati sa visokom predstavnicom EU, uoči predstojećeg Samita EU-Zapadni Balkan, koji je zakazan za 17. maj u Sofiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.