U trendu

Brant: Nemačka je Srbiji pouzdan partner na putu ka EU

Nemačka je pouzdan partner Srbiji na putu ka EU i nastaviće da prati dešavanja i daje svoj doprinos stabilnosti na Balkanu, izjavio je danas šef delegacije poslanika nemačkog Bundestaga Helmut Brant (Helmut Brandt).

On je u razgovoru sa potpredsednikom Narodne skupštine Veroljubom Arsićem izrazio nadu da će gradjani Srbije na predstojećim predsedničkim izborima izabrati predstavnika koji će i dalje snažno podržavati nastojanja Srbije da postane punopravna članica Evropske unije, saopštila je informativna služba Skupštine Srbije.

Arsić je tokom razgovora sa delegacijom nemačkog Bundestaga u Domu Narodne skupštine istakao da Srbija ulaže sve napore da ispuni potrebne uslove za punopravno članstvo u Evropskoj uniji, pri čemu Nemačka daje svoj veliki doprinos kao naš glavni saveznik na tom putu.

On je izrazio uverenje da će Nemačka nastaviti da pruža podršku Srbiji po pitanju stabilnosti na Balkanu, jer na taj način doprinosi bezbednosti i sigurnosti gradjana kako Srbije i regiona, tako i miru u Evropi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.