U trendu

Brnabić: Inovacije i kreativne industrije razvojna šansa Srbije

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da su inovacije i kreativne industrije razvojna šansa Srbije.

Na konferenciji „Digital, Life, Design“ u Minhenu, premijerka je naglasila da su digitalizacija i obrazovanje prioriteti Vlade Srbije, saopšteno je iz Vlade Srbije.

„Država želi da da snažniju podršku potencijalima koji već postoje kako bi se kreiranjem snažnijeg eko sistema omogućio brži rast IT industrije, koja može imati veliki uticaj na dugoročan rast cele ekonomije u narednim godinama“, rekla je Ana Brnabić na jednoj od najznačajnijih inovativnih konferencija u Evropi.

Predstavljajući iskustva Srbije u oblasti digitalizacije i način na koji digitalizacija i IT menjaju Srbiju danas, Brnabić je govorila o inovacijama i kreativnosti kao osnovama nacionalnog identiteta.

„Imamo sjajno kulturno i umetničko nasledje, koje kroz jačanje kreativnih industrija možemo da nadogradimo i kreiramo nacionalni brend koji će biti prepoznatljiv u svetu“, rekla je.

Kreativne i digitalne industrije, kako je navela Brnabićeva, mogu biti ekonomski i društveni pokretači Srbije.

„Vlada koju ja predvodim ponosna je što Srbija ima svoje lokalne heroje koji su postali brendovi van granica Srbije i koji su već doprineli da Srbija danas izgleda drugačije“, istakla je predsednica Vlade Srbije.

Prema njenim rečima, vlada che raditi na povezivanju kreativnosti i kulture sa tehnologijom, digitalizacijom i inovacijama jer su to razvojne šanse Srbije.

„Digital, Life, Design“ se ove godine održava od 20. do 22. januara i neposredno pre Svetskog ekonomskog foruma u Davosu. Okuplja oko 150 govornika i više od 800 učesnika iz celog sveta.

Predsednica Vlade Srbije juče je sa generalnim direktorima kompanija Kontinental i Simens razgovarala o nastavku i produbljivanju saradnje. Predsednika Dojče Telekoma pozvala je da poseti Srbiju i razmotri mogućnosti za dalju saradnju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar