U trendu

Brnabić u Skupštini: Dobro stanje u budžetu, očekujte povećanje plata

Mandatarka za sastav vlade Ana Brnabić istakla je, iznoseći svoj ekspoze Skupštini Srbije, da vlada ima dobar osnov koji je postavila prethodna.

Ona je ukazala da je vlada Aleksandra Vučića uspela da zaustavi bankrot države, od kojeg su nas delila svega tri meseca, uspela da konsoliduje budžet i smanji deficit sa kojima su se ranije vlade neuspešno borile, i popravljen je rejting na Duing biznis listi, gde smo na 47 od 190 zemalja sveta.

„Planiramo povećanje plata u javnom sektoru, ali i da trošimo samo onoliko koliko imamo“, poručila je Brbabić.

Ukazala je da je započeta opsežna i sveobuhvatna reforma državen uprave, koja ima za cilj servis građana, pojednostavljenje administrativnih procedura.

Poslednjih godina, kako je istakla, izgrađeno je više kilometara puteva nego decenijama pre toga, a dobra infrastruktura je uslov za povećanje investicija i razvoja privrede.

Podsetila je i da je Srbija 2014. započela pregovore sa EU o članstvu, u kojima je otvorila 10 pregovaračkih poglavlja.

„Stub dijaloga predstavlja nacionalni konvent za EU, koji okuplja više od 700 organizacija civilnog društva, što potvrđuje da je uspostavljen široki koncenzus društva“, rekla je Brnabić.

Mandatarka više od posla sata iznosi svoj ekspoze nakon čega će biti otvorena rasprava o njenom programu i članovima kabineta.

Aleksandar Vučić je prošle godine svoj ekspoze izlagao šest sati, što je bio rekord od uvođenja višestranačja.

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.