Bulatović(SSP): Vučiću u sakou od 500.000 dinara, a narod gladuje

Potpredsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dejan Bulatović pozvao je danas, ispred zgrade Predsedništva Srbije, predsednika Aleksandra Vučića od odgovori „kako ga nije sramota da se bahati i nosi patike od 70.000 dinara dok je svako deseto dete u Srbiji gladno“.

„Kako te nije sramota, pogledaj oko sebe kako ti narod živi!“, rekao je Bulatović ispred kartonske figure Vućića, naslonjene na desetine kutija sa veknama hleba, koje sve, kako je rekao, „mogu da se kupe za jednu Vučićevu patiku“.

Bulatović je rekao da Vučić nosi sako od 500.000 dinara, podelivši novinarima slike jednog modela s takvom cenom, dok „pola miliona gradjana živi od 12.000 dinara mesečno“.

„Vučiću, prestani da uništavaš ovaj narod!“, poručio je Bulatović, navodeći da će se „Srbija jedno dana osloboditi Vučića“.

Predsednik udruženog sinidikata Srbije Sloga, Željko Veselinović, iz Udružene opozicije Srbije, kao i SSP, upozorio je na „opasnost da Srbija na jesen gladuje i da stotine hiljada gradjana ostanu bez posla“.

Kako je naveo, Sloga se neće baviti dnevnom politikom, već isključivo zaštitom radnika i radnih mesta, dodajući da su „poljoprivrednici, koji su stub društva, poniženi“.

„Pred ovom zgradom sam jer je Vučić ministar nad svim ministrima“, rekao je Veselinović, navodeći da je Sloga dokazala da se uvozi paradajz iz Albanije, „uprkos drugačijim tvrdnjama ministra (poljoprivrede) Branislava Nedimovića“ koji važi za kandidata za premijera.

Dok su Bulatović i Veselinović govorili, predsednikUdruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu, Simo Spasić, ometao ih je megafonom, tvrdeći da je „DOS predao Kosovo“, dok je nekoliko mladji ljudi dobacivalo uvrede protiv Dragana Djilasa.

Bulatović je prokomentarisao da Vučić pokušava da „Spasićevom galamom spreči da se čuje istina“, a Veselinović pokušao da Spasiću da veknu „za sendvič jer je obavio zadatak“.

Veselinović je rekao da će kutije s veknama hleba biti predate ustanovi socijalne zaštite.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.