CarGo: Izjava Belivuka velika obmana

Kompanija CarGo Technologies danas je demantovala navode koji se odnose na tu kompaniju u transkriptu saslušanja Veljka Belivuka, optuženog za ubistva, i ocenila da je cela njegova izjava „jedna velika obmana“.

Istraživački portal KRIK je objavio da je Belivuk rekao da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegovi saradnici od njega tražili da utiče na taksiste da otkažu proteste protiv aplikacije za prevoz CarGo.

„Kao što su gradjani Beograda 12 dana bili taoci taksi-kartela tokom njihovog štrajka, ne smemo da dozvolimo da gradjani Srbije budu taoci obmana i spinova kriminalnih grupa. Kako verovati bilo kojoj rečenici iz ovog navodnog iskaza u kome Belivuk navodno kaže da je uticao na taksiste da se štrajk protiv CarGo ne održi, kada je štrajk održan. Ne samo da je održan, već je trajao 12 dana. To pamte svi Beogradjani jer je ceo grad bio blokiran“, saopštila je kompanija CarGo.

Kompanija smatra da je „jasno je da ceo iskaz pada u vodu, kao što je jasno i očigledno da Belivuk ne zna o čemu priča jer firma koja se pominje nije CarGo, već jedna strana kompanija koja više ni ne posluje u Srbiji“.

„Postavlja se pitanje čije je ovo saslušanje koje je objavljeno? Da li su ovo reči onoga ko je iza njih potpisan, ili je to zapravo dotureni iskaz otpisanih doušnika iz države koji su sama srž ovog kriminalnog klana“, piše u saopštenju kompanije CarGo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.