U trendu

Čepurin: Putin u Srbiji u oktobru ili novembru

Predsednik Rusije Vladimir Putin posetiće Srbiju u oktobru ili novembru ove godine, rekao je danas ambasador Rusije Aleksandar Čepurin.

„Očekujemo ovde u Srbiji predsednika Putina u oktobru ili novembru“, rekao je Čepurin novinarima u Čortanovcima gde je zajedno sa srpskom ministarkom gradjevinarstva Zoranom Mihajlović obišao gradilište tunela koji je deo buduće brze pruge Beograd–Budimpešta.

On je najavio da će u oktobru, uoči Putinove posete Srbiji, biti održan medjuvladin komitet za saradnju Rusije i Srbije.

Čepurin je još rekao da su politički odnosi Srbije i Rusije dobri i da dve zemlje treba više vremena i značaja da posvete ekonomskoj saradnji. 

On je naveo da je u prvih osam meseci robna razmena Rusije i Srbije povećana za 20 odsto i da se očekuje da će do kraja godine premašiti tri milijarde dolara, kao i da je sa udelom od 6,7 odsto Rusija treći spoljnotrgovinski partner Srbije. 

Vijadukt i tunel Čortanovci nalaze se na deonici Stara Pazova–Novi Sad, koja je deo projekta modernizacije i rekonstrukcije železničke pruge Beograd-Budimpešta. Ugovorena vrednost radova na tunelu i vijaduktu, koji se finansiraju iz ruskog kredita za modernizaciju železnice, iznosi 337,6 miliona dolara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.