U trendu

Četiri godine od nesreće u Doljevcu, DS traži Anketni odbor u Skupštini Srbije

Demokratska stranka (DS) zatražila je danas, povodom četvrte godišnjice nesreće na naplatnoj rampi „Doljevac“, u kojoj je poginula Stanika Gligorijević, a pet ljudi povređeno, formiranje skupštinskog Anketnog odbora u vezi sa tom nesrećom.

Poslanik DS u Skupštini Srbije Srđan Milivojević naveo je u saopštenju da, iako je taj događaj dobio „kakav takav“ sudski epilog, još uvek postoje „neobjašnjivo čudne okolnosti koje do danas nisu razjašnjene“.

„Kao što je poznato, sam trenutak saobraćajne nesreće snimljen je sigurnosnim kamerama sa naplatne rampe, ali javnost nikada nije videla dva minuta pomenutog snimka, za koji predsednik Srpske napredne stranke (i Srbije) Aleksandar Vučić tvrdi da ga je posedovao, gledao i da je toliko užasan da nije za prikazivanje“, kazao je Milivojević.

On je upitao i ko je isekao ta dva minuta snimka i sudu dostavio montiran materijal, kao i zašto zbog uskraćivanja dokaza tužilaštvu, policiji i sudu nije pokrenut postupak protiv odgovornih, što su u tom slučaju, kako ocenjuje Milivojević, „predsednik SNS, koji je po sopstvenom priznanju imao i gledao snimak“, kao i onaj koji mu je taj snimak dostavio.

Vozač automobila koji je izazvao ne sreću Dejan Stanojević, u kome se nalazio tadašnji direktor „Koridora Srbije“ Zoran Babić, osuđen je 2021. godine na četiri i po godine zatvora zbog izazivanja nesreće na naplatnoj rampi „Doljevac“ u kojoj je poginula jedna osoba, a više povređeno.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar