U trendu

Četvrti protesti Jedan od pet miliona u Trsteniku

Protest protiv aktuelne vlasti „Jedan od pet miliona“ održan je večeras u Trsteniku, a sledeće, peto okupljanje u tom gradu zakazano je za 14. februar.

Protestna šetnja započeta je na platou ispred zgrade opštine Trstenik gde je pozdravljeno potpisivanje sporazuma sa narodom, saopštili su organizatori.

Kako su naveli, ostavka lokalnog rukovodstva je neophodnost, kao i oslobadjanje Radio Televizije Trstenik koju sa više od 10 miliona dinara finansira opština iz lokalnog budžeta, a „nema prostora da se čuje glas onih gradjana koji misle drugačije“.

Pre protesne šetnje advokat Vladimir Gajić je istakao da su gradjani na ulicama jer je to poslednja šansa „ove generacije da svoj život uzme u svoje ruke“.

On je ocenio da je Srbija „zarobljena država“ u kojoj pokušaj ubistva lidera Levice Srbije Borka Stefanovića tužilaštvo karakteriše kao izazivanje nereda na sportskoj priredbi, a pokušaj likvidacije novinara Milana Jovanovića kao izazivanje opšte opasnosti.

„Država u kojoj se vozač optužen za nasilničku vožnju u kojoj je život izgubila jedna žena, odlukom lokalnog suda brani sa slobode, dok je mladiću koji je nosio plastična vešala na protestima u Beogradu odredjen pritvor od 30 dana, čime je on postao najmladji politički zatvorenik u Evropi“, rekao je Gajić.

Glumac i voditelj Marko Stepanović poručio je da je strah medju gradjanima već pobedjen.

„Danas nas ima skoro pet miliona iako je Aleksandar Vučić rekao da nam neće ispuniti nijedan zahtev sve da nas i toliko ima. Hoćeš, burazeru, ispunićeš nam sve zahteve! Igraćeš i kolo onako kako gradjani sviraju, jer ne biraš ti gradjane, već gradjani tebe“, poručio je Stepanović.

Na protestu je govorio i Bojan Petrović preduzetnik koji je 13. decembra 2018. godine, uoči dolaska Aleksandra Vučića u Trstenik priveden, jer je prethodno na društvenim mrežama najavio da će doći na otvaranje nove fabrike i postaviti mu pitanje.

„Ovih dana se čulo da će Vučić u okviru svoje turneje po gradovima Srbije posetiti i Trstenik. Obaveštavam ga da ćemo ponovo pokušati da mu postavimo pitanja vezana za naš grad. Sada će nas biti više, pa ukoliko ponovo ima u planu da nas hapsi neka nas uhapsi sve“, rekao je Petrović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.