Cipras se sastao sa Vučićem

Predsednik grčke vlade Aleksis Cipras počeo je danas dvodnevnu posetu Srbiji susretom s predsednikom vlade Aleksandrom Vučićem sa kojim će kasnije popodne učestvovati i na poslovnom forumu Grčke i Srbije.

Sastanak Cipras-Vučić počeo je oko 10.30 u Palati Srbija ispred koje je, pre toga, grčkom premijeru priredjen svečani doček.

Dvojica premijera razgovaraće, kako je predvidjeno, oko pola sata a potom će sastanak nastaviti zajedno sa članovima dve delegacije. Posle tih sastanaka, Cipras i Vučić održaće zajedničku konferenciju za novinare.

Grčki premijer popodne će razgovarati sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i šefom diplomatije Ivicom Dačićem. Zajedno s Vučičem Cipras će u hotelu „Metropol“ prisustvovati Biznis forumu koji organizuje Privredna komora Srbije i na kojem će, kako se očekuje, učestvovati više od 70 firmi iz Grčke.

Za sutra je predvidjen sastanak sa predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković i polaganje venca na spomenik grčkom pesniku i revolucionaru Rigi od Fere.

Uoči dolaska u Beograd Cipras je izrazio očekivanje da će njegova poseta, pored intenzivnog političkog dijaloga, doneti i novi podsticaj za jačanje privredne saradnje za šta, kako je ocenio, ima još dosta prostora.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.