U trendu

Cipras: Srbija ima ključnu ulogu u širem regionu Balkana

Premijer Grčke Aleksis Cipras izjavio je da Srbija ima ključnu ulogu u širem regionu Balkana i da bi zato bilo poželjno, pre svega za stabilnost i razvoj Balkana, da Srbija postane punopravna članica evropske porodice.

Cipras je u intervjuu za dnevni list „Politika“ rekao da se Grčka zalaže i da će i dalje aktivno podržavati Srbiju na njenom putu ulaska u Evropsku uniju, ocenjujući da će to biti korak od obostrane koristi.

On je rekao da će tokom posete Beogradu, gde dolazi u utorak, 31.januara, sa srpskim zvaničnicima govoriti o jačanju bilateralne i ekonomske saradnje dve zemlje.

Cipras je kazao da će tokom posete biti organizovan srpsko-grčki poslovni forum u kojem će učestvovati više od 790 grčkih firmi.

„Takodje nameravamo da ojačamo saradnju u sferi transporta, ukupne infrastrukture…Poseban naglasak želimo da stavimo na železničku povezanost Pireja i Beograda koju predvidjamo da ćemo realizovati u okviru kineskog plana Jedan pojas jedan put“, rekao je Cipras.

Kako je dodao, biće nastavljena saradnja i u oblasti kulture i turizma, a od posebnog je značaja saradnja u oblasti bezbednosti koju treba još više unaprediti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.