U trendu

Civilno društvo s Kapčanom o ljudskim pravima, nezavisnim institucijama i medijima

Predstavnici civilnog društva razgovarali su u Beogradu sa specijalnim savetnikom predsednika SAD Čarlsom Kapčanom o svim otvorenim pitanjima koja se tiču ljudskih prava u Srbiji, izjavio je danas predsednik Komiteta pravnika za ljudska prava (JUKOM) Milan Antonijević.

On je rekao agenciji Beta da je tokom susreta bilo reči i „o reformi pravosudja i svega onoga što  evropske integracije u ovom trenutku donose Srbiji“.

„Nije bilo nekih neslaganja, govorili smo i o stanju u medijima, nezavisnim institucijama kao i o regionalnoj politici i pojedinim pozitivnim i negativnim stranama onog što se u ovom trenutku dešava u Srbiji i u regionu“, rekao je Antonijević.

On je napomenuo i da je tokom susreta „pominjana i migrantska kriza kao i pitanja koja su vezana za nezavisnost pravosudja i podelu vlasti“, dodavaši da se razgovaralo o temama kojima se uglavnom bavi civilno društvo.

Antonijević je dodao i da je razgovarano i o „podršci SAD evropskim integracijama (Srbije) i na koji način ta podrška može biti efikasnija“.

Kapčan je juče razgovarao i sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem o značaju današnje posete potpredsednika SAD Džozefa Bajdena Srbiji i o regionalnoj bezbednosti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar